Kako izgleda selekcija za praksu „CEO na mjesec dana“?

Novosti Objavljeno:  07.05.2019

Projekt „CEO na mjesec dana“ jedinstveno je iskustvo za mlade ljude koji tek trebaju kročiti na tržište rada. Proces prikupljanja prijava trajao je od početka veljače sve do 19. travnja, a trenutno traje faza selekcije kandidata. Postoji nekoliko krugova selekcije, počevši s predselekcijom životopisa, preko kratkih telefonskih razgovora s kandidatima, sve do intervjua uživo i naposljetku Centra procjene za ovogodišnje finaliste kao zadnjeg koraka. Po završetku Centra procjene finalista bit će proglašen „CEO na mjesec dana“ za 2019. godinu koji će u periodu između lipnja i srpnja obavljati praksu u uredima Adecca u Zagrebu.

Tomislav Kožul, koji je izabran 2016. godine, ponovno nam je ispričao svoje iskustvo, ovaj puta o tome kako je izgledao sam proces selekcije kandidata i time nam otkrio kako mu je bilo sudjelovati u odabiru CEO-a iz pozicije kandidata.

„Bio je to jedan zanimljiv period. Nakon početne prijave dobio sam telefonski poziv koji je bio prvi korak. Malo kažeš o sebi, provjerite neke stvari koje su potrebne za poziciju, jasno iskažeš koja poslovna područja te zanimaju i na kraju krajeva ti postaviš hrpu pitanja. Već u ovom početnom koraku shvatiš da te čeka jedna zanimljiva selekcija.

Cijeli tim u pozadini svake godine pokušava selekcijski proces učiniti što boljim. Kroz desetak dana stiže poziv za intervju. Kroz razgovor smo se još jednom dotakli spomenute teme i naglasak je bio na pitanju što te inspirira. Što je to radi čega si se prijavio i što zapravo želiš? Što te motiviria?

Opet nakon desetak dana dobiješ poziv i za razgovor sa Country managerom. Tu već znaš da si na dobrom putu. Još malo razgovarate što te je motiviralo i što ti želiš dobiti od svega toga. Tu je tvoja prilika da uvjeriš tvog novog mentora da si ti prava osoba za to!

Nakon završnog intervjua, kroz par dana uslijedio je i assessment centar kao “finale” koji je svakako bio najzanimljiviji korak u cijelom procesu. Nije tu bilo velikoga fokusa na vještine koje imaš jer se zna da tek startaš svoju karijeru. Gleda se tvoj stav i tvoj karakter. Imaš li ono nešto i hoćeš li odgovarati timu. Cijeli proces je bio jako zanimljiv jer je uvijek periodično dolazilo nešto izazovnije. Nema nikakvog stresa, baš suprotno! Meni je to samo još više zapalilo želju da budem tamo.“

Jedva čekamo upoznati ovogodišnjeg „CEO-a na mjesec dana“!