“Upoznaj poslovanje tvrtke s različitih aspekata” – CEO na mjesec dana 2015 Sandra Koroš

Novosti Objavljeno:  06.03.2019

Adecco Hrvatska već šestu godinu za redom organizira program „CEO na mjesec dana“ koji omogućuje mladim ljudima da na mjesec dana „uđu u direktorske cipele“ i steknu iskustvo upravljanja tvrtkom.

Sandra Koroš, odabrana kandidatkinja iz 2015. godine, koja je danas zaposlena u Adeccu kao Konzultantica u odjelu traženja i selekcije, opisala nam je svoje iskustvo direktorice na mjesec dana i poziva sve studente željne neprocjenjivog radnog iskustva da se prijave.

U lipnju 2015. godine imala sam priliku i zadovoljstvo proći kroz zanimljivo iskustvo Adecco programa „CEO for 1 Month“ kroz koji sam mjesec dana provela u radu s tadašnjim Adecco Country Managerom. CEO for 1 Month dio je globalne inicijative „Way to Work“ koju Adecco grupa provodi već godinama u više od 60 zemalja svijeta te je kao i cijeli projekt usmjerena prema mladim ljudima. Cilj ovog programa svakako je premostiti gap koji nastaje između formalnog obrazovanja i stjecanja radnog iskustva na način da se mladim ljudima pruži jedinstvena prilika da upoznaju funkcioniranje tvrtke iz prve ruke i testiraju svoje vještine rukovođenja.

Zašto sam se prijavila?

Prijavila sam se jer me prvenstveno privukla prilika bliske suradnje s direktorom i ostalim rukovoditeljima u Adecco-u pošto je takva prilika rijetka za mladu osobu koja je pri kraju studija i stječe početna radna iskustva. Moj se radni dan sastojao od praćenja globalnih trendova na tržištu zapošljavanja, sastanaka s postojećim i potencijalnim klijentima, diskusija na temu aktualnih pitanja te izazova u poslovanju i na lokalnom tržištu te uvida u samo poslovanje i analiza Adecco ureda u Hrvatskoj.

Kako izgleda proces?

Natječaj za program CEO for 1 Month počinje na lokalnom nivou, gdje se prikupljaju prijave potencijalnih kandidata u 50ak zemalja diljem svijeta gdje su uredi Adecco-a. U drugoj fazi, 10 kandidata koji se najviše istaknu zatim idu dalje u utrku gdje će jedan od njih dobiti priliku da mjesec dana radi uz bok sa globalnim CEO Adecco Grupe, gospodinom Alanom Dehazeom. Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti studenti s aktivnim studentskim pravima za vrijeme trajanja jednog mjeseca kojeg će provesti radeći u Adecco-u. Svi prijavljeni kandidati mogu očekivati detaljan selekcijski proces pri čemu će steći vrijedno iskustvo sudjelovanja u realnom selekcijskom postupku kakav ih ponovo očekuje po završetku programa tj. u trenutku kada izađu na tržište rada i krenu tražiti posao. Selekcijski postupak obuhvaća preko 200 prijavljenih kandidata koji prolaze kroz intervjue, različita testiranja te centar za procjenu.

Odlično iskustvo jer imaš priliku upoznati poslovanje tvrtke s različitih aspekata.

Kroz sastanke s klijentima, posjete poslovnicama kao i kroz svakodnevnu komunikaciju sa različitim odjelima, upoznala sam tvrtku bottom-up. Također, istovremeno sam imala uvid u top-down realnost i svakodnevne izazove što mi je bilo zaista korisno, na taj način sam dobila punu sliku o funkcioniraju tvrtke. Nakon završetka programa CEO for 1 Month ostala sam u Adecco-u gdje je moja trenutna pozicija Konzultant za traženje i selekciju u odjelu Traženja i selekcije kadrova.

Prijavite se!

Pozivam sve Vas da se prijavite i iskušate sreću u selekcijskom postupku, sigurna sam da ćete puno naučiti i izbrusiti svoje vještine i to u samo mjesec dana! Prijave prikupljamo na web stranici https://www.ceofor1month.com/register/, gdje zainteresirani kandidati mogu dobiti i sve potrebne informacije o samoj praksi i prijavi. Prijaviti se možete do 16. travnja 2019.

Ako želite ovu priliku podijeliti sa svojim prijateljima ili poznanicima i možda na taj način potaknuti nekoga da se prijavi, možete to učiniti dijeljenjem naših postova o ovoj temi na društvenim mrežama:

Sretno svima!

Sandra Koroš