“Saznajte kako stvari funkcioniraju u međunarodnoj tvrtki” – CEO na mjesec dana 2017 Denis Tučar

Novosti Objavljeno:  20.03.2019

Kako od studentskih klupa doći do direktorske pozicije? Adecco zna! Ponovno je otvoren natječaj za praksu pod nazivom „CEO na mjesec dana“ gdje studenti željni jedinstvenog radnog iskustva imaju priliku isprobati kako je to biti CEO međunarodne tvrtke u trajanju od mjesec dana.

Odabrani kandidat iz 2017. godine, Denis Tučar, ispričao nam je kako je uopće saznao za Adecco i ovaj program te što mu je predstavljalo najveći izazov tijekom njegovih mjesec dana rada kao CEO.

Zašto sam razmišljao o prijavi?

Od rane dobi bio sam zainteresiran za menadžment te sve vezane procese. Vodeći se time odlučio sam svoje akademsko obrazovanje usmjeriti na takva područja, kako bih što bolje dobio uvid u realnu situaciju i kako to sve zajedno funkcionira. Tijekom svog studiranja bio sam član Hrvatske studentske asocijacije (HSA) koja mi je prva omogućila da se iskušam u određenim menadžerskim sposobnostima, ali mi je također omogućila prvi kontakt s Adeccom. Jedna od članica HSA je tada radila u Adeccu te sam preko nje saznao tko su, što su i čime se sve bave. Nakon godinu dana imao sam svoj prvi direktni kontakt s Adeccom – prijava za „CEO for 1 month“. Dugo sam razmišljao da li da se uopće prijavim. Je li to nešto za mene? Traže li oni uopće kandidata kao što sam ja – mladog i znatiželjnog?

Postupak izbora kandidata

Naposljetku je prevagnula radoznalost te sam se odlučio prijaviti. Ubrzo je uslijedio poziv za prvi intervju. Smatrao sam da sam ga dobro odradio, no budući da nisam znao nikoga od “konkurencije” nisam mogao biti siguran kako je moj intervju zapravo prošao. Nakon tjedan dana uslijedio je poziv za drugi krug intervjua što je više-manje riješilo moje pitanje kakav sam bio na prvom te me je jako zanimalo kako će drugi krug izgledati. Sljedeći krug bio je s CEO-om Adecco Hrvatske, što je meni zvučalo jako napeto jer nisam baš znao kako impresionirati čovjeka koji je glavni menadžer jedne firme. Na moju sreću, gospodin Bojan Poljičak bio je više nego zanimljiva osoba te je intervju prošao u vedrom i poslovnom tonu gdje smo podjelili svoja menadžerska iskustva. Kroz koji dan stigao je najzanimljiviji poziv – od 400-tinjak prijavljenih prošao sam u finalni krug s još troje ljudi. Tada su već počela razmišljanja da ako sam dogurao do finala, to znači da bih mogao osvojiti glavnu nagradu – biti rame uz rame sa CEO-om Adecco Hrvatske. Razmišljao sam trebam li se dodatno pripremati za to, ali odlučio sam zauzeti stav “go with the flow” te biti ono što jesam. To me u konačnici i dovelo do finalnog kruga. On se sastojao od dva zadatka gdje smo se prvo nas četvero finalista morali kroz prezentaciju bolje predstaviti, a potom zajedno riješiti problem pred nekoliko Adeccovih zaposlenika. Situacija je bila neizvjesna do samoga kraja budući da nismo znali idemo li uopće u dobrom smjeru s rješenjem, neovisno radi li se o pojedincu ili kolektivu. Trenutak istine – došlo je vrijeme za proglašenje pobjednika. Izmjenjujemo nervozne poglede. Odjednom, CEO izgovori moje ime. Više u šoku, nego u realizaciji toga da sam pobijedio, počeo sam razmišljati o iskustvima koja me čekaju u mojih mjesec dana.

Postao sam CEO na mjesec dana!

Par tjedana kasnije počinje CEO for 1 month period gdje ću napokon iz prve ruke moći saznati kako stvari funckioniraju u takvoj jednoj globalnoj firmi. Prvi dan je bio “klasičan”, bolje upoznavanje sa CEO-om budući da ćemo sljedećih mjesec dana provesti zajedno. On me potom informirao o organizacijskoj strukturi tvrtke kao i o svakom odjelu pojedinačno, kako bih što prije dobio uvid u način rada tvrtke te bolje razumio svakodnevnu “problematiku” CEO-a. Istovremeno sam dobivao određene zadatke koje sam trebao ispunjavati kao proces apliciranja za glavnu nagradu projekta na globalnoj razini, odnosno biti „CEO for 1 month“ s glavnim direktorom Adecca. Ti zadaci su većinom bili interesantni, pogotovo jer se radilo o industriji koju sam tek počeo upoznavati te je skoro svaki zadatak predstavljao svojevrstan izazov. Na stranu “globalnih zadataka”, priča s lokalnim CEO-om je meni osobno bila puno zanimljivija. Od konkretnog upoznavanja s lokalnim tržištem, “kako diše” i kako se ponaša, pa sve do regionalnog te svjetskog tržišta. Bilo je interesantno slušati i komentirati sve te činjenice i informacije koje do sada nisam čuo, pa samim time nisam ni mnogo znao o njima. Kroz te razgovore sam mnogo naučio o HR industriji i praćenju statistike i događanja vezanih uz HR. Također su mi se jako svidjeli sastanci s drugim CEO-ovima kompanija s kojima se već dugi niz godina surađuje. Na tim sam sastancima čuo mnogo zanimljivosti; od unutarnjih ustroja raznih poduzeća do prilika i neprilika s kojima su se njihovi CEO-ovi susretali. Bilo je tu i sastanaka nevezanih uz takve teme, već bi u pitanju bila čista prodaja. Osobno mi je to uvijek zanimljivo slušati i pokušati pomoći dvjema stranama u pronalaženju zajedničkog rješenja. Za kraj mog CEO for 1 month iskustva bio sam u odjelu selekcije, koji me se osobito dojmio budući da je to zapravo “core business” HR industrije. Prije nego što sam došao u doticaj s odjelom selekcije smatrao sam da taj dio i nije pretjerano zahtjevan, no nakon nešto više provedenog vremena shvatio sam da je sve suprotno od mojih očekivanja – dosta je naporno i iscrpljujuće povezati sve faktore kako bi na kraju priče svi koji su uključeni u proces bili zadovoljni.

Najveći gubitak je propuštena prilika

Prolazio je dan za danom, a moj CEO for 1 month završio je kao u treptaju oka. Dva mjeseca kasnije stigli su finalni rezultati globalnog natječaja. Nažalost nisam pobijedio, no uzevši u obzir koliko sam informacija, ljudi, poduzeća i načina poslovanja upoznao kroz tih mjesec dana, smatram da sam već i na toj razini puno naučio. Zahvalan sam i sretan zbog te prilike jer se moje dotadašnje iskustvo uvelike obogatilo. Ako si mladi budući menadžer željan novih iskustava i spoznaja te razmišljaš o prijavi na CEO for 1 month, najbolji savjet koji ti mogu dati jest da je najveći gubitak propuštena prilika.

Denis Tučar

Iskoristite priliku i prijavite se za CEO na mjesec dana! Za prijavu kliknite OVDJE.