Zašto koristiti agencije za zapošljavanje prilikom traženja posla?

Novosti Objavljeno:  22.05.2020

Svi znamo koliko potraga za poslom može biti obeshrabrujuća i koliko vremena zahtjeva. Od štednje vremena, do poznavanja tržišta i pristupa neotkrivenim ili tajnim pozicijama. Za vas smo napravili popis najvažnijih prednosti zašto koristiti agencije za zapošljavanje kada se želite zaposliti.

U potpunosti je besplatno

Poslodavac je taj koji plaća agenciju za zapošljavanje, a kandidat odnosno osoba koja traži posao dobiva veze, vrijeme, ekspertizu i znanje o industriji konzultanta za traženje i selekciju bez ikakve naknade. HR je jedna od rijetkih industrija na svijetu koja otvoreno poziva kandidate da im se jave za pomoć te im u tome i aktivno svakodnevno pomaže.

Agencije za zapošljavanje štede vrijeme kandidatima

Teško pronalazite vrijeme za prijave na oglase za posao uz trenutni posao i društveni život? Konzultanti su posvećeni pretraživanju najboljih kandidata na tržištu za svoje klijente i u njihovom interesu je povezati kandidata s adekvatnom pozicijom. Apsolutni prioritet je popuniti poziciju kod klijenta tako da korištenje agencije za zapošljavanje štedi puno vremena.

Poznavanje tržišta

Najbolji konzultanti su uvijek u toku s događanjima unutar industrije i posjeduju informacije o promjenama na tržištu. Konzultant ime veliko razumijevanje tržišta rada i poznavanje određene industrije može pomoći prilikom artikuliranja financijskih očekivanja i savjetovanju koliko je konkurentna ponuda za posao.

Iskusni konzultant će dobro razumjeti kandidatove vještine, znanja i kompetencije i povezati kandidatov profil s adekvatnim prilikama za zapošljavanje i otvorenim pozicijama. Konzultanti su vjerojatno zapošljavali kandidate u tvrtki u kojoj bi se kandidat želio zaposliti i mogu imati korisne informacije poput kako je raditi u određenoj tvrtki, kultura tvrtke i mogućnost napredovanja u karijeri. Također dobro poznaju tvrtke na tržištu i znaju kome trebaju kakvi profili kandidata tako da mogu proaktivno predstavljati kandidate u tvrtke bez obzira postoji li otvorena pozicija ili ne – budući da poznaju potrebe kompanija.

Velika mreža kontakata

Konzultanti imaju puno kontakata i puno vremena provode povezujući se s kompanijama koje traže pomoć za povećanje svog tima. Ulazak u tu mrežu kontakata znači da se kandidat prilikom potrage za poslom ne oslanja samo na svoje kontakte poput obitelji, prijatelja i poznanika za buduće pozicije. Kada konzultanti u agenciji za zapošljavanje znaju što kandidat traži i što može ponuditi u mogućnosti su uključitikandidata u selekcije koje nisu nigdje oglašene, imaju informacije kada će određena kompanija pokrenuti zapošljavanje i mogu putem svoje mreže kontakata proaktivno predstaviti kandidata u željenu kompaniju. Pristup tajnim selekcijama i neobjavljenim otvorenim radnim mjestima preko mreže kontakata konzultanta daje prednost kandidatu pred drugim tražiteljima posla.

Vođenje kroz selekcijski postupak

Intervjui mogu biti obeshrabrujući. Konzultant može pomoći kandidatima u pripremi za razgovor s potencijalnim poslodavcem i reći im što očekivati na dan intervjua. Vjerojatno su već surađivali s menadžerom koji vodi selekcijski postupak i mogu kandidatima dati informacije o pozadini osobe i stilu intervjuiranja te na taj način olakšati postupak kandidatu. Iako u konačnici rade za poslodavca u interesu konzultanta je da kandidat dobro odradi intervju i njihova podrška i znanje mogu napraviti razliku. Od savjeta kako se ponašati za vrijeme intervjua, govoru tijela, što obući na razgovor, kulturi kompanije ili kako odgovoriti na trik pitanja. Pristupom znanju i stručnosti konzultanta za traženje i selekciju može značiti veliku razliku prilikom intervjua.

Dugoročni saveznik

Znamo da je ideja o jednom poslu za cijeli život stvar prošlosti i da će kandidat vjerojatno tražiti novu poziciju. Konzultanti su u poslu izgradnje odnosa s kandidatima i klijentima, a većina to radi na duge staze. Biti u kontaktu s konzultantom znači da mogu ubrzati karijeru kandidata i pomoći im u karijernom putu i pronalasku nove pozicije kada budu spremni za nju.

Baza kandidata

Čak i ako kandidat nije uspješan u prvoj selekciji za koju se prijavi, njegov životopis neće biti jednostavno odbačen. Životopis ostaje u bazi kandidata agencije za zapošljavanje i na radaru konzultanta za pozicije u budućnosti. Upisom u bazu kandidata čini kandidata lako dostupnim jer konzultanti prilikom traženja kandidata redovito pretražuju bazu kandidata agencije. Suradnja s konzultantom, iako kandidat nije zaposlen na poziciju za koju ste se prijavio, ipak može kandidatu pružiti bolju šansu za zapošljavanje na drugoj poziciji nego da sve radi sam.