“Zašto se prijaviti za praksu CEO na mjesec dana” – Tomislav Kožul

Novosti Objavljeno:  01.03.2019

Projekt CEO na mjesec dana omogućuje mladim talentima da na svom prvom poslu „uđu u direktorske cipele“. Na taj način imaju priliku steći iskustvo upravljanja poduzećem što je dragocjena prilika za početak karijere.

Kandidat izabran 2016. godine, Tomislav Kožul, povjerio nam je zašto je iskustvo CEO-a na mjesec dana posebno i kako vam može pomoći u daljnjem razvoju karijere. 

Još dok sam studirao, bilo je puno prilika za razne prakse. I puno studenata koji su ih lovili. Kada sam vidio prijavu za program CEO for One Month odmah sam uočio da se radi o jako zanimljivom programu. Bio je nekako drugačiji od ostalih. Sam Country manager je došao održati promo predavanje, predstaviti se i odgovoriti na sva pitanja što me je oborilo s nogu.

Kada sam ga poslušao rekao sam samome sebi: „Uz ovakvog čovjeka i ovaj pristup želim dobiti svoje prvo radno iskustvo!“ Prijavio sam se, prošao zanimljiv selekcijski proces i eto nakon kratkog vremena već nastupa tvoja uloga. Jasno se sjećam koji je dojam ostavio na mene Adecco tim: dojam visoke profesionalnosti i otvorenog zajedništva. Uz takvu atmosferu brzo sam uhvatio korak sa učenjem, upoznavanjem odjela i obavljanjem zadataka koji su bili slični za sve mlade direktore po cijelome svijetu. Bojan se je trudio da mi svojim mentorstvom pruži širu sliku o poslovanju. I to je baš ono najdragocjenije što sam dobio.

Mogao sam lako prepoznati ono što je bilo bitno i ono što nije. To mi je mnogo pomoglo da u daljnjem razvoju fokusiram svoje snage i učenje na bitne stvari. Ono što sam smatrao bitnim shvatio sam da je to bilo rezultat nekih mojih ideja a ne stvarnoga stanje na tržištu rada. To je pogotovo bilo dragocjeno jer sam bio točno na sredini svoga studija. Također, tome je uveliko pridonijelo upoznavanje s radom ostalih odjela i svaki pojedini zaposlenik koji mi je otvoreno objašnjavao čime se bavi. Naravno, nije sve samo da dođeš i dobiješ, već je tu bio potreban napor s moje strane da kontinuirano ispituješ, čak i sitne detalje koji su se možda činili nepotrebnima. Kasnije sam shvatio da su upravo oni bili najpotrebniji.

Kada sam se susretao s učenjem ili ponudom raznih praksi mogao sam jasno razlučiti je li to za tebe ili nije. Koliko ću vremena posvetiti ovome ili onome, ali i u kojemu smjeru se želiš razvijati. Samim time što se tu radilo o HR agenciji i mogućnosti da sudjeluješ na raznim intervjuima, stjecanje znanja o potrebama tržišta rada bilo je zajamčeno.

Ovakvo jedno iskustvo je neophodnom svakome studentu ako želi nešto više. Svakoj mladoj osobi zapravo. Adecco kao globalni lider u pružanju HR usluga to je prepoznao i zato ga i nudi. Kada već postoji takvo nešto, totalno bi bilo besmisleno da mladi propuste tu šansu i ne dobiju barem djelić iskustva kojeg bi inače dobili nakon mnogo godina rada. Prvi korak započinje prijavom kojom ne možeš ništa izgubiti a možeš puno dobiti. Čak i onda mi je to bila jednostavna i motivirajuća računica.

Mladi se ponekad boje ovakvih prilika jer misle ili da nemaju dovoljno radnog iskustva ili da ima boljih. Dobra vijest za njih je ta da je to baš program namijenjen stjecanju iskustva a ono što određuje jesu li oni za takvu poziciju je njihov stav i karakter. Napraviti hrabro prvi korak uvijek je najbitnije. U ovome slučaju to je prijava.

Tomislav Kožul

Iskoristite priliku i prijavite se za CEO na mjesec dana! Za prijavu kliknite OVDJE.