arrow-left

Vrati se

Sigurnost kandidata i zaštita od lažnih identiteta

U nekoliko zemalja zabilježeni su višestruki pokušaji prijevara koristeći se imenom Adecco.

Molimo Vas imajte na umu kako niti jedan predstavnik Adecca nikada neće zahtijevati plaćanje bilo koje vrste od kandidata ili suradnika prilikom traženja zaposlenja ili postupka odabira.

Obaviješteni smo kako se ADECCO ime i zaštitni znak koristi u više zemalja od strane neovlaštenih osoba koje nisu povezane sa Adecco Grupom. Te osobe objavljuju oglase za posao na internetskim stranicama tržišta rada koristeći se imenom “Adecco” bez našeg dopuštenja. Također, opravdano vjerujemo da su e-poruke, pisma, telefonski pozivi i druge radnje koje su te osobe poduzimale nisu ništa drugo nego nelegitimni pokušaji pribavljanja novca i pristupa osobnim i povjerljivim podacima  tražitelja zaposlenja.

Trenutno imamo saznanja o višestrukim slučajevima prijevara korištenjem imena Adecco i to u Kanadi, Francuskoj, Gani, Hong Kongu, Italiji, SAD-u i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Zaštitite se

Prije objavljivanja bilo kakvih osobnih podataka, primjerice osobnih podataka sa vaše osobne iskaznice ili podataka o bankovnom računu prilikom traženja zaposlenja, provjerite je li vaša osoba za kontakt ovlašteni predstavnik društva Adecco.

Navedeno možete provjeriti stupanjem u kontakt s lokalnim Adecco uredom u vašoj zemlji. Pronađite lokacije ureda ovdje://adecco.hr/ i https://www.adeccogroup.com/worldwide-locations/

Obratite pozornost na sve neočekivane poruke putem e-pošte, sms-a, govorne pošte ili fax-a koji su upućene od društva Adecco. Ako primite takvu poruku, obratite se uredu Adecco u svojoj zemlji i provjerite je li takva poruka valjana.

Ukoliko smatrate da ste žrtva takvih prijevara, preporučujemo da prijavite navedeni neželjeni događaj državnim tijelima.

Kontaktirajte nas

Ako želite prijaviti zlouporabu Adecco imena i zaštitnog znaka, obratite se uredu Adecco u zemlji u kojoj je došlo do neželjenog događaja.  Ako Adecco ne posluje u toj zemlji, pošaljite obavijest na: compliance@adecco.com ili www.aceconduct.com.

Ako tražite posao u svojoj zemlji, stupite u kontakt s Adeccom putem svoje lokalne Adecco internetske stranice https://adecco.hr/.